dilluns, 24 de maig del 2010

El carril bici de la ciutat de Gandia. 3a Part.

...

Els ciclistes urbans estem “d’enhorabona”, l’avinguda del Grau ja té carril bici!

Pot ser, la celeritat amb que ha aparegut aquest siga degut a que fa uns dies el govern municipal anunciava que pretén instal•lar cent quaranta aparcabicicletes amb l’objectiu de fomentar-ne l’ús, i clar, per a justificar aquesta despesa i aquesta voluntat, abans calia establir una mica d’espai per a que les mateixes circularen.

Bé, imaginativa no ha estat l’execució, però “barata” supose i espere que sí.

Tot i això, el fet de que el referit carril bici consistisca en haver pintat una línia roja discontínua a la calçada, crec que evidencia que no sembla que el govern haja entès massa bé allò d’atorgar prioritat de pas a les bicicletes i després al transport públic, ja que dedicar el mateix carril per a bus i per a bicicletes em sembla molt perillós.

I poc realista, ja que dubte molt que els conductors d’autobús vagen zigzaguejant per tal de rebassar els ciclistes que aniran trobant-se constantment.

I és que jo pense que aquesta oportuna pintura sembla en realitat, també, més un intent de que la gent s’oblide dels 240.000,00 € que ha costat l’espectacle de Carles Santos, que una vertadera aposta per a aconseguir una ciutat sostenible. Evidentment, en aquesta via de tan alta densitat de trànsit, haurien d’haver establert una zona especialment dedicada. No deu cabre, ...on ficaran el tramvia?

Que llàstima que es gasten tants diners en unes coses i tan pocs en altres.

2 comentaris:

  1. És de conya no??? és tan increïble que sembla un fotomuntatge!!!!

    Això es diu fer la casa per la teulada, no podem ficar aparcaments per a bicis, ni multar a la gent que anem en bici pel passeig ( ara ja no que està en obres ) si abans no hi ha un projecte real i bo per a poder circular en bici per Gandia, molta gent aniriem més en bici si es puguera i no tinguerem el perill, com bé has dit que la "marina" ens passe per damunt.

    M'agrada este blog "fotodenúncia"

    ResponElimina
  2. Açò que vol dir? Seran autobussos on els usuaris vagen pedalan a l'estil de les bicis de lloguer que hi ha a la platja?

    ResponElimina