divendres, 30 d’abril del 2010

El carril bici de la ciutat de Gandia. 2a Part.

...
Ratificant el títol, aquesta és la segona vegada que us parle del carril bici. I és què resulta inevitable mostrar l’actual situació del mateix.

És evident que desenvolupar un carril bici per una ciutat de carrers estrets com és el cas de Gandia, no resulta fàcil. Car, la solució passa per afavorir l’ús indiscriminat de les vies del casc antic per les bicicletes, atorgant la prioritat de pas sempre als vianants, després a aquestes, més tard als transports públics i finalment als vehicles privats.



Doncs bé, a la imatge podem veure com no es dóna aquesta solució a Gandia. És més, els senyals del carril bici obliguen als usuaris del mateix a cedir sempre el pas als automòbils.

Al mateix temps observem com el manteniment de la calçada del seu recorregut i de les senyals verticals és inexistent.









Bé, algunes coses sí que s’han modificat, el traçat per exemple. Cóm el vol vosté, amb farola o sense farola enmig?




Destacar també l’ús alternatiu i excloent que durant mesos, el govern municipal a donat al carril. Sense paraules.



Afortunadament, fa uns pocs dies l’han desocupat. Pot ser, això haja estat degut a que el regidor socialista, Vicent Mascarell, recentment ha viatjat a Lleida amb motiu del 3º Congrés de la Bicicleta, per a publicitar la propera posada en marxa, uns pocs mesos abans de les eleccions, un sistema de lloguer de bicicletes, amb un cost del projecte de 700.000,00 € (116.000.000 pts)!. Evidentment, no tenia massa sentit aquesta pura propaganda política amb un carril “de fet” clausurat.



Crec que el govern de Gandia juga a dues bandes, un regidor, el de Plataforma, elimina el carril bici projectat sobre el Passeig de les Germanies, i un altre, el del PSOE, el que fa tres anys ens va pintar les voreres de roig, tornarà a malbaratar els diners dels contribuents amb una iniciativa que dubte molt que tinga voluntat i siga capaç de perllongar amb efectivitat més enllà del dia de les eleccions.

Un dubte, ha desaparegut el carril bici de la República Argentina?




I un suggeriment. Aprofitant que s’estan realitzant obres per al gas ciutat sobre el carril bici, en una part del tram que connecta Gandia i la platja, seria possible que al refer-lo no referen
l’escaló?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada