dissabte, 8 de maig del 2010

Mobiliari Urbà

......
Desgraciadament estem acostumats a veure com en nits festives i no tan festives s’encenen papereres, es fonen contenidors de fem, es trenquen bancs, es furten plantes i flors..., en definitiva, observem com una part de la població no té cap respecte pel mobiliari públic. Tal situació ocasiona que l’erari municipal haja de costejar una i altra vegada valuosos bens per a reposar els destruïts. Caldria així preguntar-se si aquests brètols tracten de la mateixa manera els seus bens privatius. I en els casos on s’obtingués una resposta en negatiu, intentar fer comprendre que casa seua també és cada trampeta d’aigua, cada arbre, cada font. Ja que dels nostres i dels seus impostos es paguen els mateixos.

Tot i que aquest és un escenari que podria esdevindre en llargues reflexions, les mateixes les ajornaré per a parlar ara d’un altre tipus de problema i de mobiliari. I és que és habitual assistir com a espectadors al fet de que en els nostres municipis apareixen i desapareixen artefactes, més o menys grans, més o menys útils, però que a la llarga esdevenen deixalles caríssimes. Molts d’aquests elements són adquirits pels governs municipals amb una finalitat clarament electoralista, normalment uns mesos abans d’eleccions, essent abandonat el seu manteniment poc després. I encobert el seu desús desenvolupant tasques per a les quals no han estat adquirits, envers les que legitimaven el desemborsament econòmic realitzat.

Aquest és el cas dels indicadors de trànsit que el Cap del Gabinet d’Alcaldia d’Orengo, J. R. Tiller, la passada legislatura, va instal•lar arreu de la ciutat amb molt de bombo i plateret.
























No obstant, i afortunadament, com que no a tot el món li passa desapercebuda aquesta situació, i venen eleccions, considere oportú aprofitar aquesta tribuna per suggerir al govern municipal que contracte a un tècnic, si és que no en té en plantilla, i arregle aquests dos cartells d’informació del trànsit urbà que tants maldecaps ocasiona a la ciutat de Gandia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada