dimecres, 7 d’abril del 2010

La pregunta a Mascarell

Publicat al diari Levante El Mercatil Valenciano

Recentment, es va celebrar a Gandia el Fòrum del Diàleg on 'alguns' dels principals representants dels partits polítics amb presència municipal estaven convidats a reflexionar sobre 'l'estat de la ciutat' o, almenys, aquest era el títol de l'acte. En acabar els parlaments dels regidors, al torn d'intervencions del públic, la meua participació va estar qüestionada per l'edil de la Plataforma de Gandia, Javier Soldevila. Així, la primera cosa que vull manifestar-li, per al•lusions, és que resulta que no sols sóc assessora del BLOC a l’Ajuntament de Gandia - com a vostè li va faltar temps per recordar a l'audiència de la sala - també sóc, entre moltes altres coses, advocada, jove empresària, membre del Consell d’Administració de Gandia Televisió, vianant, fallera, consumidora, militant del BLOC Jove i usuària de la biblioteca. Lògicament he de manifestar el meu desassossec quan el regidor de Participació Ciutadana va escometre amb allò de que “és vosté assessora”. I tant que ho soc, i a més ciutadana, perquè la ciutadania no es perd quan s'accedeix a un càrrec de lliure designació política. Difícilment podrem, com ben bé diu la seua campanya publicitària, “participar” o "prendre part", si resulta que se’ns veta la veu. Afortunadament, encara tenim vot, almenys a les urnes, perquè a l'ajuntament cada vegada menys.

Feta la rèplica, vull exposar al regidor del PSOE, Vicent Mascarell, la pregunta que no hi vaig poder formular-li per la premura en finalitzar el debat. La meua qüestió era sobre l’aigua. Començant per advertir que no m’interessa la informació esbiaixada al voltant de quina serà la inversió que es farà a Benidorm perquè de poc em servirà si no em diu quines són les necessitats o mancances d’eixa ciutat. I és que a mi em sorprén la gran satisfacció amb que el portaveu socialista assegurava haver aconseguit cinquanta cinc milions d’euros per la concessió de l'aigua potable per als propers vint-i-cinc anys. "Tot això -manifestava- gràcies a l’equip de govern". I dic em sorprén, perquè no entenc com un regidor es pot congratular a si mateix per aconseguir amb trenta assessors obtindre un cànon anticipat de cinquanta cinc milions d’euros d'una empresa que reconeixia que la quantitat necessària per a la renovació de les infraestructures era de seixanta cinc milions d’euros. Jo a soles, crec, que també hagués pogut arribar a aquest acord. Per tant, com a ciutadana i com a jove, li pregunte per què el govern de la ciutat de Gandia s’ha gastat ja, en uns pocs mesos, bona part dels diners que devia destinar a efectuar el manteniment durant vint-i-cinc anys d’unes infraestructures fonamentals per a la ciutat de Gandia. Amb quin dret s’ha permés el luxe de malbaratar els diners de la propera generació de ciutadanes i ciutadans que ara són xiquets i joves.

I amb tot, acabar amb una breu reflexió. I és que em preocupa la nul•la disponibilitat que demostren el senyor Orengo i el senyor Mut per a prestar-se a ser qüestionats públicament sense un intermediari afí. Per què fugixen els debats i envien a respectables, però segones espases? Per cert, que vaig trobar a faltar una càmera de Gandia Televisió que gravés el debat per poder, almenys, fer una còpia per als no compareguts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada